Loading...
Activitatea

Global Competition Review – DG Comp are nevoie de experți în IT

E bine ca, atunci când muncești cu pasiune, să mai vină confirmări că ești pe drumul cel bun. Din fericire, le primesc!

După Financial Times, Politico și France 24, a venit rândul publicației Global Competition Review să scrie despre inițiativa de a „echipa” Comisia Europeană cu experți care nu doar „vorbesc” pe limba giganților IT, ci înțeleg soluțiile avansate pe care acestea le utilizează și ne afectează și nouă viața, în fiecare zi.

Opt europarlamentari au prezentat un amendament potrivit căruia, Comisia ar trebui să fie „complet echipată” cu experți în inteligență artificială și ingineri specialiști în IT. Experții sunt necesari pentru ca astfel Comisia să „înțeleagă pe deplin și să evalueze” remediile pe care le oferă companiile care domină segmentul IT și să asigure o concurență echitabilă în sectorul digital, conform eurodeputaților.

Amendamentul a fost înaintat de către Carmen Avram, Alfred Sant, Aurore Lalucq, Jonás Fernández, Andreas Schwab, Paul Tang, Csaba Molnár și Joachim Schuster. Avram a declarat astăzi că DG Comp are nevoie de experți pentru a putea înțelege mai bine acțiunile viitoare. Ea a spus că autoritățile de reglementare trebuie să realizeze că amenzile sunt văzute de companiile mari de tehnologie, care beneficiază de piața unică, ca un „simplu cost al activității lor de business”.