Loading...
ActivitateaAGRIDiscursuri

Carmen Avram către Comisia Europeană: Hotărâți-vă dacă mai vreți să aveți fermieri europeni sau dacă doriți să ne puneți în meniu doar hrană din țări terțe

Dacă reprezentanții Comisiei au urmărit știrile recente despre turbulențele din sectorul agricol european, sper că au înțeles că e momentul să se hotărască. Își mai doresc hrană europeană și fermieri puternici? Sau vor să le elimine pe ambele, ca se ne pună în meniu hrană din import, care încalcă mai toate regulile stabilite de Bruxelles, în ultimii 60 de ani. Cacofonia deciziilor Comisiei e greu de priceput.

Cere sprijinirea exporturilor din Ucraina. Țările de la frontieră se conformează dar când vine vorba să-i ajute și pe fermierii lor, pentru pierderile suferite, le aruncă în bătaie de joc, mărunțiș. Spune că vrea prosperitatea agriculturii în Green Deal, dar, fără consultarea sectorului și fără studii de impact, ia decizii care riscă să diminueze drastic productivitatea și, implicit, hrana europenilor.

Se pregătește să elimine un pesticid vital pentru plantațiile de sfeclă, în timp ce deschide pușculița pentru a le acorda despăgubiri celor care, deja, s-au conformat acestei interdicții. Deci, fermirii europeni așteaptă să-i luminați în privința intențiilor. Asta dacă nu v-ați decis deja să scăpați de ei.