Loading...
Interviuri

“Există deja presiuni” – Carmen Avram, despre aderarea României la Schengen (Interviurile DC News)

Sursă video și foto: DC News
Eurodeputatul Carmen Avram a vorbit despre nerespectarea tratatelor UE și ce ar putea face România, după refuzul Austriei de a ne acorda votul pentru a face parte din Spațiul Schengen.

”Parlamentul European nu are decizie, dar ar trebui să dea tonul și să sugereze tuturor statelor membre că, dacă proprii parlamentari au votat într-un fel, atunci decizia guvernului ar trebui să meargă în aceeași direcție, pentru că europarlamentarii sunt rezultați ai votului popular. A fost un vot masiv, a fost cel mai puternic vot care s-a dat în favoarea aderării României și Bulgariei la Schengen din toate voturile care s-au dat în timpul celor două mandate.

Există deja presiuni și se va vota pentru redeschiderea tratatelor și de amendare a tratatelor în diferite puncte. Problema este că, atunci când vorbești despre redeschiderea tratatelor, deschizi Cutia Pandorei pentru că fiecare om care are un interes în țara lui va fi mandatat de guvernul său să redeschidă discuții și în alte puncte care privesc direct țara respectivă. Nici România nu cred că ar fi fericită cu redeschiderea tratatelor”, a declarat eurodeputatul Carmen Avram.