Loading...
Discursuri

Aceasta e singura soluție pentru democratizarea Georgiei…

Sunt cetățean al unei țări, România, care a trecut și mai trece, uneori, prin mari turbulențe politice. Ca și Georgia, avem și noi, în vecinătate, același stat ai cărui lideri aleg războiul, sub toate formele lui, ca unică formă de comunicare. Ca și georgienii, am traversat și noi o epocă toxică și neagră care părea interminabilă.

Dar, am reușit să progresăm pentru că, în câteva momente cheie, am făcut front comun, cetățeni și clasă politică, deopotrivă. Acum e un moment cheie pentru Georgia. Prelungirea acestui conflict care a durat deja prea mult, ar putea avea consecințe grave timp de ani sau decenii. Orice convingere că lupta politică e mai importantă decât soarta unei națiuni va lăsa ruine acolo unde începuse să se ridice o construcție democratică și orice discurs extern, care va încuraja o tabără în detrimentul celeilalte, va fi nociv, căci va înteți doar ura într-o țară care vrea să iasă la lumină.

Datoria noastră, aici, este deci să facem tot ce este omenește posibil pentru a aduce puterea și opoziția la aceeași masă. E singura soluție pentru democratizarea Georgiei și apropierea ei de Uniunea Europeană.