Loading...
ActivitateaAGRI

Reuniune cu membrii Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă

Nu poți spera să fii un europarlamentar bun și de cuvânt, dacă rătăcești motivele pentru care ai plecat la Bruxelles: oamenii și țara pe care trebuie s-o slujești mai presus de orice. Așa că am demarat seria întâlnirilor pe care le voi avea la București, în această vacanță.

Am avut astăzi o reuniune extrem de interesantă cu membrii Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă, care mi-au detaliat problemele lor. Cea mai mare: grija în privința viitorului agricultorilor români sub noua Politică Agricolă Comună, dar și după intrarea în vigoare a acordului comercial al UE cu America de Sud, când România va fi invadată de produse alimentare ieftine din Argentina, Brazilia, Uruguay și Paraguay.

I-am ascultat, am făcut schimb de idei și de planuri de acțiune comune, am stabilit să ne vedem des, acasă și la Bruxelles. Și le-am garantat, încă o dată, că au în Parlamentul European câțiva români care vor apăra, cu toată forța lor, supraviețuirea și prosperitatea agricultorilor noștri. Când spun „câțiva români”, mă refer la echipa PSD, și implicit la mine, dar și la Daniel Buda, de la PNL, care rămâne un colaborator de nădejde în demersurile pentru aplicarea unui tratament echitabil fermierilor români.