Conținutul se încarcă...

Ultima șansă pentru salvarea satului românesc

Bani mai mulți și birocrație mai puțină, asta cere raportul privind zonele rurale ale Uniunii Europene, votat pe 13 decembrie, în Plenul Parlamentului European.

Ceea ce au oferit până acum instituțiile de la Bruxelles celor 136 de milioane de europeni care trăiesc la sat a fost complet ineficient, a spus europarlamentarul Carmen Avram in intervenția din Plen.

„Deși aproape jumătate dintre români trăiesc în zona rurală, cea mai mare pondere din Europa, situația satului românesc se deteriorează pe zi ce trece. Același fenomen se înregistrează în toată Uniunea Europeană. Bani prea puțini, birocrație prea multă, programe care nu ajung la beneficiari, lipsa infrastructurii rutiere, a școlilor și a spitalelor și, în ultima vreme, înmulțirea prădătorilor, care atacă gospodăriile și fermele, sunt motivele care îi alungă pe români de la sat.

Dacă mai vrem să vorbim despre tradiții, obiceiuri și minunatele așezări rurale și după 2027, toate prevederile acestui raport trebuie aplicate și finanțate din viitorul buget multianual al Uniunii Europene”, a cerut eurodeputatul Carmen Avram, în Parlamentul European.

Distribuie:
Cele mai citite:
Summitul de la Bruxelles s-a terminat, România a pierdut.