Conținutul se încarcă...

Sturionul – ultimul dinozaur al planetei – trebuie salvat!

Sturionul – ultimul dinozaur al planetei – trebuie salvat!

Eurodeputata Carmen Avram, membră în Comisia de Pescuit a Parlamentului European, atrage atenția asupra situației alarmante în care se găsește populația de sturioni din Dunăre și a Marea Neagră.

Sturionul populează apele Pământului de peste 200 de milioane de ani și a reușit să supraviețuiască numeroaselor calamități naturale. L-au adus însă în pragul extincției pescuitul excesiv, braconajul, reducerea habitatului, construcția digurilor și a altor bariere fizice pe rutele lor de migrație.

Având în vedere aceasta situație, și în contextul discuțiilor privind Strategia Uniunii Europene pentru Biodiversitate din Parlamentul European, Carmen Avram propune o serie de amendamente, prin care solicită statelor membre măsuri imediate de conservare și protecție a sturionilor din apele Dunării și Mării Negre, crearea de zone speciale de protecție pentru această specie, prelungirea interdicției pescuitului comercial pentru perioade de timp mai mari, crearea unei bănci de gene, dar și măsuri de sprijinire a comunităților pescărești locale, pentru dezvoltarea altor activități conexe pescuitului astfel încât pescuitul ilegal al sturionilor să fie redus la maximum.

Demersul eurodeputatei din România a primit sprijin și din partea altor colegi din state membre implicate în salvarea acestei specii, precum și din alte grupuri politice.

Distribuie:
Cele mai citite:
Summitul de la Bruxelles s-a terminat, România a pierdut.