Conținutul se încarcă...

Solicit Parlamentului și Comisiei Europene să ia măsuri mult mai dure pentru salvarea sturionului

Eurodeputata PSD, Carmen Avram, membră supleantă a Comisiei pentru pescuit a Parlamentului European (PECH), a făcut un apel către Parlamentul și Comisia Europeană pentru măsuri mult mai dure pentru salvarea sturionului. Intervenția eurodeputatei a avut loc în plenul Parlamentului European, reunit în această săptămână la Strasbourg.

Conform eurodeputatei Carmen Avram: „În timp ce noi vorbim despre sustenabilitate și biodiversitate, chiar Europa se confruntă, acum, cu dispariția unor specii care ar putea fi salvate dacă am lua măsuri urgente.

Una dintre cele mai afectate este sturionul de Dunăre. Pe porțiunea românească a fluviului, acest pește care a supraviețuit dinozaurilor, dispare acum. El continuă să fie pescuit în mod agresiv de către pescarii ucraineni care nu se supun regulilor Uniunii Europene și e pus în pericol de schimbările climatice și de barajele care sunt construite în amonte.

Astfel, din cele 6 specii pe care le-a avut România, 2 au dispărut, iar în cazul celorlalte 4, la ultima numărătoare, exemplarele au înregistrate în numere neașteptat de mici. De exemplu, la unul dintre tipuri au fost înregistrați 9 masculi la o numărătoare și nicio femelă. Deși există numeroase convenții europene, ele nu par să funcționeze, iar pagubele economice și sociale sunt extrem de mari.

Solicit deci urgent și Parlamentului și Comisiei Europene să ia în calcul măsuri mult mai dure pentru salvarea sturionului, finanțare și soluții suplimentare pentru perpetuarea acestei specii, înainte de a fi prea târziu.

Distribuie:
Cele mai citite:
Summitul de la Bruxelles s-a terminat, România a pierdut.