Conținutul se încarcă...

Solicit Comisiei să găsească urgent soluții la criza prețurilor la energie și să salveze cetățenii de la sărăcie și înfometare

Solicit Comisiei să găsească urgent soluții la criza prețurilor la energie și să salveze cetățenii de la sărăcie și înfometare

Liderii Uniunii Europene din Comisie și Consiliu au discutat miercuri dimineață cu eurodeputații, reuniți în Plenara de la Strasbourg, despre soluțiile care se impun la criza provocată de explozia prețurilor la energie.

Eurodeputata Carmen Avram a cerut Comisiei Europene implementarea de urgență a unei soluții, pentru ca Europa să nu se scufunde în haos: „România trăiește acum «furtuna perfectă». Criza sanitară și cea energetică au declanșat o criză politică și, mai grav, o criză socială fără precedent.

Peste noapte, milioane de români au primit facturi la energie de 10-20 și, în unele cazuri halucinante, de 100 de ori mai mari. Ceea ce i-a pus pe mulți în situația inumană de a alege între mâncare și plata facturii.

Asta e inacceptabil, pentru că, spre deosebire de pandemie, tranziția energetică pentru respectarea țintelor Green Deal era anunțată, iar Comisia promisese solemn cetățenilor că nu ei vor plăti prețul schimbării, ci companiile. Și totuși oamenii plătesc! Din greu.

Cum această explozie a prețului poate fi doar parțial explicată de scumpirea certificatului de carbon, restul e mai mult speculă, făcută de entități din și din afara Uniunii Europene. Îi cer, deci, Comisiei Europene să găsească urgent soluția pentru redresarea situației. Dar nu o soluție care să recompenseze tot speculanții, ci una reală, care să salveze milioane de europeni de la sărăcie și înfometare, iar Uniunea – de un val de turbulențe sociale și de euroscepticism.”

Intervenția eurodeputatei Carmen Avram în ședința Plenară a Parlamentului European este disponibilă mai jos:

Distribuie:
Cele mai citite:
Summitul de la Bruxelles s-a terminat, România a pierdut.