Conținutul se încarcă...

Scrisoare deschisă în atenția Președintelui și Prim-ministrului României

Domnule Preşedinte al României,
Domnule Prim Ministru,

Vă cer deschis, imperativ să ieșiți din paradigma de alegeri și să treceți urgent în cea de salvare a oamenilor și a țării. Și vă cer asta nu ca om politic, ci în calitate de cetățean român. Gestionarea acestei crize majore cu gândul la victoria politică va implica doar greșeli catastrofale, fără a vă ajuta deloc la viitoarele alegeri. Ar trebui să știți deja asta.

În orice criză, oriunde pe glob, cel care guvernează pierde pe termen mai scurt sau mai lung. Pierde indiferent ce face. Ați ajuns la putere așa cum v-ați dorit, dar v-a lovit ghinionul. Ca pe noi toți. Și, din acel moment, ați început să vă prăbușiți, pentru că așteptările sunt întotdeauna mari și imediate, iar posibilitățile de soluționare a unei crize – dictate de realitate, birocrație și evoluții impredictibile. E inevitabil. Matematic, sociologic și istoric demonstrabil. A vă agăța disperați de speranța excepției în cazul dvs ar fi o greșeală cu consecințe dramatice și pentru dvs, și pentru noi, restul.

În acest moment, deci, singurul lucru pe care îl aveți de făcut este să alegeți ce vreți să fiți: oameni mici cu țeluri mărunte sau indivizi cu simțul responsabilității și al istoriei, care guvernează înțelegând exact cât de vaste și de periculoase sunt schimbările prin care trecem. Nu doar noi, ci întreaga Uniune Europeană. Vă cer, deci, să vă ridicați la înălțimea misiunii pe care v-ați dorit-o și să alegeți a doua variantă. Nu vă mai gândiți la popularitate. Ați pierdut-o deja. În schimb, concentrați-vă pe salvarea oamenilor și a țării acesteia. Trebuie să luați urgent măsuri foarte dure, chiar dacă impopulare, pentru a limita epidemia și să negociați bărbătește, ca pentru propria familie, condiții pentru salvarea României de la faliment. Doar așa ne veți și vă veți ajuta. Doar așa veți putea ieși din această criză da, răniți politic, dar fără stigmatul ca ați nenorocit mii de oameni și ați distrus o țară.

Distribuie:
Cele mai citite:
Summitul de la Bruxelles s-a terminat, România a pierdut.