Conținutul se încarcă...

România are șansa să devină furnizor strategic de energie în UE

Comisia Europeană a publicat ieri planul REPowerEu, prin care își propune să atingă independența energetică a Uniunii, până în 2030.

În acest document, statele membre sunt încurajate să-și adapteze Planurile Naționale de redresare și reziliență, astfel încât ele să corespundă noii realități în care a intrat Europa, odată cu criza energetică și invazia Rusiei în Ucraina.

Comisia pune accent pe o diversificare a surselor de energie, permițând investiții în infrastructura energetică actuală și în noi surse de energie regenerabilă. Astfel, într-un moment strategic, România își poate exploata resursele de gaz din Marea Neagră și deveni un furnizor important de energie, în toată Uniunea Europeană.

Astăzi, în Parlamentul European, eurodeputatul Carmen Avram a cerut Comisiei fonduri suplimentare pentru aceste obiective ambițioase, precum și măsuri pentru atingerea rapidă a independenței de Rusia.
Șantajul regimului de la Kremlin a căpătat o nouă dimensiune, odată cu oprirea alimentării cu gaz a Poloniei și Bulgariei, lăsând 45 de milioane de cetățeni în nesiguranță, cu o jumătate de an înaintea sezonului rece.

Distribuie:
Cele mai citite:
Summitul de la Bruxelles s-a terminat, România a pierdut.