Conținutul se încarcă...

REVOLUȚIA GREEN DEAL – Vremurile din România vor fi decise de… vreme

În România, prognoza nu arată bine. Nici climatic, nici economic. Revoluția Green Deal – Pactul Ecologic gândit de Comisia Europeană –va produce schimbări în fiecare aspect al vieții noastre: de la îmbrăcăminte, până la hrană, de la călătoria cu avionul și până la împrumuturile bancare, de la apartamentele în care locuim și până la curentul electric pe care îl consumăm,totul, absolut totul se va schimba. Pur și simplu, vom trăi ALTFEL.

Această transformare ne este impusă de cele mai recente date climatice, care ne arată că acumularea de dioxid de carbon din atmosferă este mai mare și mai rapidă decât ne așteptam, așa că politica trebuie să se adapteze și ea la vreme.

Dar asta vine cu un cost. Mare! Comisia Europeană ne spune că va aloca 1 trilion de euro pentru tranziția de la ce știm azi, la ce va fi mâine. Dar specialiștii spun că bugetul ar trebui să fie de o sută de ori mai consistent,pentru că vor exista costuri sociale imense: întreprinderi închise, mii, poate chiar zeci de mii de oameni în șomaj, comunități întregi obligate să găsească alternativa pentru supraviețuire și, probabil, multe alte consecințe pe care astăzi nu le bănuim.

Vom avea și oportunități, trebuie doar sa știm cum să ne folosim de ele. Vor exista granturi și bani multi pentru inovație și cercetare,astfel încât economia de azi să fie înlocuită de economia Green Deal, adică nepoluantă.

Aceasta a fost tema evenimentului pe care l-am organizat ieri, la Palatul Parlamentului din București, intitulat: „Green Deal: Iminenta Revoluție Europeană”. În prezența a zeci de invitați și a unui panel impresionant de experți și de tineri inventatori, am discutat despre ce ne așteaptă și la ce putem spera.

România a mai trecut prin așa ceva înainte de aderarea la Uniunea Europeană, eu sper că între timp ne-am trezit și că, măcar de data asta, vom ține și noi pasul cu restul lumii.

Prezentările făcute în cadrul conferinței:

Dr. Roxana Bojariu – Șef secție climatologie – Administrația Națională de Meteorologie.
Prof. dr. Ionuț Purica – Președinte al Asociației Române pentru Energie și Economie (AREE)
Dr. Florinela Georgescu – Director meteorologie operațională – Administrația Națională de Meteorologie.
Alexandru Rădac – informatician, inventator, membru al Echipei „Herotech”.
Ionuț Budișteanu – informatician, inventator.

Distribuie:
Cele mai citite:
Summitul de la Bruxelles s-a terminat, România a pierdut.