Conținutul se încarcă...

Revoluţia digitală în agricultura românească (TVRi)

Sursă: TVR Internațional
Noul val de tehnologie în agribusiness sau digitalizarea agriculturii a fost tema principală a Food Intel Forum, ediţia a V-a, un eveniment care a avut loc la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

Au fost discuţii despre beneficiile tehnologilor inovative şi despre impactul asupra forţei de muncă în acest domeniu secătuit de plecările românilor la muncă în străinătate.

Echipa Investiţi în România! a fost prezentă la manifestare şi aduce în această ediţie câteva teme de interes pentru românii de pretutindeni, cei care privesc spre ţară cu gândul de a se reîntoarce într-o afacere în zona rurală sau ca angajaţi într-un sector cu perspective de dezvoltare.

Cristina LEORENŢ, moderator şi realizator, a discutat cu Carmen AVRAM, membru al Parlamentului European, Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală, despre revoluţia digitală în agricultura românească şi impactul noilor tehnologii asupra fermierilor români, despre securitate alimentară şi mai ales cum putem creşte numărul produselor româneşti pe rafturile din ţară şi exporta mai puţină materie primă. De asemenea, au fost prezentate oportunităţile pe care le oferă Uniunea Europeană pentru tinerii fermieri şi despre şansele pe care le avem ca anumite prevederi în domeniul agriculturii din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă să fie renegociate.

Distribuie:
Cele mai citite:
Summitul de la Bruxelles s-a terminat, România a pierdut.