Conținutul se încarcă...

Raport esențial pentru sectorul de pescuit de la Marea Neagră adoptat în Parlamentul European

Raport esențial pentru sectorul de pescuit de la Marea Neagră adoptat în Parlamentul European

După un an și jumătate de discuții și negocieri, luni, 10 mai 2021, în Comisia de Pescuit a Parlamentului European s-a aprobat, cu o majoritate covârșitoare de voturi, raportul „Provocări și oportunități pentru sectorul de pescuit de la Marea Neagră”.

Situația sectorului de pescuit de la Marea Neagră a ajuns în atenția Parlamentului European la inițiativa eurodeputatei Carmen Avram, care a fost susținută de colegii din grupul parlamentar S&D.

Forma finală a documentului aprobat la începutul acestei săptămâni este rezultatul unui efort colectiv al raportorului bulgar Ivo Hristov, sprijinit de eurodeputata Carmen Avram, care a contribuit la document cu informații și un paragraf special dedicat sturionilor din Marea Neagră.

Raportul conține recomandări pentru cele două state membre ale Uniunii Europene (România și Bulgaria) privind măsuri de conservare și refacere a stocurilor de pește din Marea Neagră, dar mai ales a stocurilor de sturioni, sprijin pentru comunitățile de pescari pentru a face față noilor provocări de mediu, dar și crizei sanitare COVID-19. De asemenea, raportul conține și măsuri concrete pentru susținerea investițiilor și a dezvoltării lanțurilor scurte de aprovizionare cu pește și fructe de mare.

Distribuie:
Cele mai citite:
Summitul de la Bruxelles s-a terminat, România a pierdut.