Conținutul se încarcă...

Premiul în inovare dedicat femeilor din mediul rural, ediția 2021

Premiul în inovare dedicat femeilor din mediul rural, ediția2021 - Nazaret Mateos Alvarez din Spania și Immacolata Migliaccio din Italia câștigă a 6-a ediție

Premiul în inovare dedicat femeilor din mediul  rural, ediția 2021  –  Nazaret  Mateos  Alvarez  din  Spania  și  Immacolata Migliaccio din Italia câștigă a 6-a ediție

Pe 10 martie, Copa-Cogeca a organizat ceremonia pentru cea de-a 6-a ediție a Premiului în inovare dedicat femeilor din mediul rural – cu sprijinul companiei Corteva Agriscience. Prin premiul de anul acesta încercăm să arătăm modul în care femeile din mediul rural contribuie la dezvoltarea noilor modele de afaceri, precum și rolul activ jucat de acestea în soluționarea celor mai importante provocări în materie de agricultură și de acțiuni silvice benefice climei.

Ceremonia a fost găzduită de dna. eurodeputat Evelyn Regner (S&D, AT) și dna. eurodeputat Carmen Avram (S&D, RO), care au ținut discursurile de deschidere. Comisarul Helena Dalli a trimis o prezentare video adresată tuturor femeilor din agricultură și participanților la eveniment, urmată de discursul directorului adjunct al Cabinetului comisarului Wojciechowski, dna Katalin Molnar. Câștigătoarea și premiul special pentru realizări au fost anunțate de doamna Maria Angeles Benitez Salas, director general adjunct, DG Agricultură și Dezvoltare Rurală și de dl Peter Schmidt, președinte al Secției Agricultură, Dezvoltare Rurală și Mediu din cadrul Comitetului Economic și Social European.

1. Câștigătoarea locului 1 este Nazaret Mateos Alvarez din Spania, care deține o fermă ecologică de ciuperci și care respectă îndeaproape principiile economiei circulare și a deșeurilor zero.

2. Pe locul 2, premiul special pentru realizări a fost acordat dnei. Immacolata Migliaccio din Italia, care deține o fermă ecologică și utilizează în mod optim tehnologiile digitale și AI în gestionarea culturilor sale.

Lotta Folkesson, președinta Comitetului Femeilor a organizației Copa-Cogeca, a remarcat: „Dosarele din acest an au fost excepționale și vrem să mulțumim fiecărei candidate pentru proiectul depus. Trebuie recunoscut meritul tuturor finalistelor pentru rolul pe care îl joacă în sectorul nostru și sperăm că acest lucru va inspira mai multe femei din sectorul agricol în același sens. ” Comentând evenimentul, Monica Sorribas, vicepreședinte Europa Marketing, Corteva Agriscience, a declarat: „Astăzi a fost un alt exemplu în ceea ce privește importanța sprijinirii femeilor din agricultură și rolul pe care acestea îl pot juca în reducerea impactului schimbărilor climatice și adaptarea la acestea. Vrem să dărâmăm barierele care împiedică implicarea femeilor în sectorul agricol, lucru care ne va ajuta să realizăm egalitatea de gen. ”

Câștigătoarea, Nazaret Mateos Alvarez, va primi un premiu de 10.000 de euro, iar câștigătoarea premiului special pentru realizări, Immacolata Migliaccio, va primi un premiu de 5.000 de euro acordat de Corteva Agriscience. Ceremonia poate fi vizualizată prin intermediul acestui link căruia puteți să îi dați share. În curând, vor fi disponibile traducerile în DE, ES, FR, IT, PL și EN pe site-ul Copa-Cogeca

Distribuie:
Cele mai citite:
Summitul de la Bruxelles s-a terminat, România a pierdut.