Conținutul se încarcă...

Numărul miliardarilor la nivel mondial atinge un nou record de 2816 persoane (11.2 trilioane dolari valoare netă)

Conform Daily Mail, care citează Hurun Research Institute, numărul miliardarilor la nivel mondial a atins un nou record de 2816 persoane. Valoarea lor netă este 11.2 trilioane de dolari, mai mult decât PIB-ul oricărei țări, cu excepția Statelor Unite și a Chinei.

În acest an se află pe listă 346 de persoane în plus – inclusiv MacKenzie Bezos, în urma divorțului de anul trecut de fondatorul Amazon, Jeff Bezos. Acesta păstrează titlul de cel mai bogat bărbat din lume.

Bogăția totală a miliardarilor – bazată pe valoarea lor netă la 31 ianuarie 2020 – a crescut cu 16% față de anul trecut, potrivit Listei Hurun Global Rich 2020, publicată în această săptămână.

În acest an sunt 479 de miliardari noi, o creșterea datorată în mare măsură expansiunii industriei tehnologice și creșterea piețelor bursiere. În top 10 miliardari se află: Mark Zuckerberg cu 84 de miliarde de dolari, fondatorii Google, Sergey Brin, cu 68 de miliarde de dolari și Larry Page, cu 67 de miliarde de dolari și Steve Ballmer de la Microsoft, cu 67 de miliarde de dolari.3

Surse articol și foto: Daily Mail; Hurun Research Institute 2020

Distribuie:
Cele mai citite:
Summitul de la Bruxelles s-a terminat, România a pierdut.