Conținutul se încarcă...

Mâncarea a devenit una dintre armele folosite de ruși – Interviu cu Maria Didukh (Director Forumului Național Agrar al Ucrainei)

Mâncarea a devenit una dintre armele folosite de ruși, în războiul din Ucraina. Astfel, Moscova amenință securitatea alimentară la nivel mondial, iar în toamnă se va folosi de penuria de hrană -produsă chiar de ruși- pentru a șantaja, crede directoarea celei mai mari asociații ucrainene, din domeniul agrar.

Ucraina e pe primele locuri din lume la producția de grâu, porumb și floarea soarelui, dar și un mare furnizor de fertilizanți și pesticide, inclusiv pentru România. În unele zone ocupate, spune Maria Didukh, fermierilor ucraineni li s-a spus că pământul lor e acum rusesc și că mai au voie să producă hrană doar pentru Rusia. Armata ar ținti deliberat utilaje agricole, ferme, crescătorii cu milioane de animale, silozuri, depozite de hrană și fabrici, distrugându-le pe multe dintre ele. Situația e greu de estimat și, spune directoarea UNAF, cel puțin până la mijlocul lui mai, fermierii români nu se vor putea baza pe importurile din Ucraina.

Mai mult, ar fi atacată și agenția care deține toate documentele legate de fermele ucrainene, probabil pentru a se elimina datele proprietarilor.
Urmăriți mai jos interviul pe care l-am realizat cu Maria Didukh, Directoarea Forumului Național Agrar al Ucrainei (UNAF). Premiera clipului va fi pe 19 martie, la ora 19:00, pe site-ul meu, canalul de Youtube și Facebook.

Distribuie:
Cele mai citite:
Summitul de la Bruxelles s-a terminat, România a pierdut.