Conținutul se încarcă...

Investiţi în România! – Ediţia din 2 martie 2021 (TVR Internațional)

Investiţi în România! - Ediţia din 2 martie 2021

Sursa: TVR Internațional (Canal YouTube)

La început de martie sărbătorim Femeia și pe acele doamne care aduc valoare societății în care trăim.

Astfel, marţi, pe 2 martie, de la ora 21.00, la “Investiţi în România!”, Octavian Dragomir Jora v-a adus în atenţie realizările unor Antreprenoare românce, ambasadori de succes.

În direct de la Bruxelles, am vorbit cu europarlamentarul Carmen Avram despre cum s-a produs tranziția de la omul de media la cel politic, unde sunt dificultățile mai mari, în mediul privat sau public, în construirea unei cariere. De asemenea, am discutat despre politicile europene existente în agricultură și ce oportunități are România şi compatrioţii din diaspora când vorbim despre dezvoltarea antreprenoriatului în zona rurală.

Ramona Miletic, viceprimarul Sectorului 11 din Viena, prima româncă aleasă consilier local în capitala Austriei, ne-a povestit cum au fost începuturile în țara adoptivă şi cât de dificilă a fost adaptarea dincolo de granițe. Am aflat cât de numeroasă este comunitatea de români existentă în acest stat și ce oportunități au antreprenorii autohtoni să-și dezvolte o afacere pe meleagurile vieneze sau să o “exporte” în România.
Cristina Chiriac, preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin ne-a spus care sunt provocările cu care se confruntă doamnele din România în această perioadă de pandemie, ce soluții au găsit pentru a se adapta noii normalități şi face recomandări pentru a salva micile afaceri.

Tot în această ediție, Mariana Rufa, director executiv la Asociaţia Business-ului European din Republica Moldova a vorbit despre mediul de afaceri de peste Prut, dar și despre conectarea acestuia la Uniunea Europeană prin intermediul României.
Reportajele realizate de jurnaliștii emisiunii ”Investiţi în România!” vă aduc de asemenea în case povești ale unor femei de excepție.
Ați putut urmări un interviu cu celebra soprană Felicia Filip, care din anul 2014 se află la conducerea Operei Comice pentru Copii din Bucureşti. Ne-a mărturisit cum a adaptat activitatea în această instituție de cultură în timpul crizei sanitare. Tot în ediția specială pe care am pregătit-o, ați putut face cunoștință cu două antreprenoare de succes: o altă Felicia Filip, care demonstrează că ştie să scrie un manual al reuşitei din agricultură în afacerea familiei și Alina Gavrilă care, de peste 4 ani promovează designeri români, aflați la început de carieră. Iar din Țara Soarelui Răsare şi a celui mai performant management din lume, am aflat povestea Nicoletei Oprişan, artist ikebana, designer de haine şi parfumuri din Tokyo.

Distribuie:
Cele mai citite:
Summitul de la Bruxelles s-a terminat, România a pierdut.