Conținutul se încarcă...

Interpelare pentru Comisarul European pe Agricultură: Când veți face studiile de impact?

Carmen Avram – interpelare pentru Comisarul European pe Agricultură: Când veți face studiile de impact?

Eurodeputata Carmen Avram, membră a Comisiei AGRI din Parlamentul European, i-a adresat o interpelare Comisarului European pentru Agricultură Janusz Wojciechowski, prin care îi solicită detalii cu privire la studiile de impact pe cele două strategii fundamentale ale noului Pact Ecologic European.

Interpelarea eurodeputatei Carmen Avram vine în contextul în care au apărut informații potrivit cărora există un studiu care evalua impactul strategiilor asupra agriculturii, definitivat în urmă cu un an, dar pe care Comisia Europeană nu l-ar fi făcut public. Asta, deși negocierile privind noua Politică Agricolă Comună erau în plină desfășurare la acel moment.

„Având în vedere declarațiile recente ale Comisarului European pentru Agricultură Janusz Wojciechowski, potrivit cărora Comisia Europeană urmează să efectueze studii de impact specifice obiectivelor cuprinse în cele două strategii care vor afecta sectorul agricol european (Strategia pentru Biodiversitate și Strategia de la „fermă la furculiță”):
1. Când vor fi demarate aceste studii de impact?
2. Care sunt obiectivele din cele două strategii europene al căror impact va fi analizat de Comisia Europeană?
3. Cum vor putea fi luate în calcul rezultatele acestora în cadrul Planurilor Naționale Strategice ale statelor membre, având în vedere timpul foarte scurt în care trebuie implementată noua Politică Agricolă Comună?” întreabă eurodeputata Carmen Avram, în interpelarea adresată Comisiei Europene.

Strategia „De la fermă la furculiță” și Biodiversitate sunt principalele strategii din Pactul Ecologic European, care vor schimba munca fermierilor și viitorul agriculturii europene.

Distribuie:
Cele mai citite:
Summitul de la Bruxelles s-a terminat, România a pierdut.