Conținutul se încarcă...

Inițiativa Parlamentului European pentru Noua Strategie pentru Păduri a Uniunii Europene

Eurodeputata Carmen Avram despre Noua Strategie pentru Păduri a Uniunii Europene (Comisia AGRI, Parlamentul European – 22 ianuarie 2020).

Transcriere si traducere:

Salut inițiativa Parlamentului European pentru Noua Strategie pentru Păduri a Uniunii Europene!

Sunt foarte onorată și bucuroasă să fiu raportorul alternativ al S&D pe acest dosar, ținând cont de faptul că este un subiect de care sunt interesată de mulți, mulți ani.

Exact așa cum a spus și dl. Sarvamaa, cred că pădurile vor juca un rol cheie în politica legată de mediu și trebuie să ne ocupăm rapid și cu atenție de această problemă. Totodată, cred că, cel puțin în contextul Pactului Ecologic și cel puțin în contextul situației în care ne aflăm astăzi, avem nevoie de măsuri comune, pe care să le aplicăm. Pentru că, așa cum tocmai a afirmat raportorul, suntem diferiți, dar trebuie să mergem să ducem această luptă, acest război, împotriva schimbărilor climatice împreună!

Așadar, trebuie venim mai aproape, unul de celălalt, față de cum suntem azi. Și vreau să vorbesc despre România, deși nu este singurul caz din Uniunea Europeană. România găzduia, oficial, cea mai mare suprafață de păduri virgine din Europa, după Scandinavia.

Astăzi, România este un exemplu dramatic de proastă administrare. Chiar în acest moment, unul din fiecare doi copaci care sunt tăiați, este exploatat ilegal. 20 de milioane de metri cubi de lemn dispar anual din România și ajung într-o sufragerie sau dormitor din Europa. Acesta este un prejudiciu pentru țara mea în valoare de un miliard de euro pe an, care lasă în urmă munții pustiiți, comunități rurale în ruină și o tragedie pentru biodiversitate.

Eu cred… și voi finaliza imediat. Eu cred că trebuie să trimitem prin noua strategie UE pentru păduri un mesaj puternic pentru țările care nu respectă planurile de gestionare durabilă a pădurilor. Cred că avem nevoie de o aplicare mai bună a planurilor de gestionare, de actualizare a inventarului forestier la nivel european, clasificarea echitabilă a pădurilor naturale și vechi și reguli mai bune de protecție pentru toate pădurile din UE.

Distribuie:
Cele mai citite:
Summitul de la Bruxelles s-a terminat, România a pierdut.