Conținutul se încarcă...

Europa FM – Parlamentul European a votat reforma politicii agricole în Uniune | AUDIO

Sursa: Europa FM

Parlamentul European a votat marți seară reforma politicii agricole în Uniune. Până în 2030, toate statele membre, așadar inclusiv România, trebuie să reducă drastic cantitatea de pesticide folosite în agricultură și în același timp, să crească terenurile alocate producției bio.

Anca Grădinaru a întrebat-o pe eurodeputata Carmen Avram, membră în Comisia pentru Agricultură a Parlamentului European, care sunt, pentru România, punctele nevralgice din noile reguli adoptate de Legislativul comunitar.

„Pentru România este foarte complicat să asiguri până în 2030 25% producție organică având în vedere că noi suntem la 3.4% producție organică; Austria este în jur de 20%. Deci asta ar fi o problemă: 25% producție organică. Care înseamnă mai multă apă decât se folosește în agricultura tradițională, mai mult teren pentru o producție mai mică. În același timp trebuie să pună de-o parte alt 10% teren pe care trebuie să-l păstreze nelucrat pentru a reface biodiversitatea”, a explicat Carmen Avram pentru Europa FM.

Noua politică agricolă a Uniunii Europene prevede că statatele trebuie să se asigure că tinerii fermieri vor primi cel puțin 3% din bugetul alocat agriculturii, iar fermele mici și mijlocii cel puțin 10% din plățile directe.

Distribuie:
Cele mai citite:
Summitul de la Bruxelles s-a terminat, România a pierdut.