Conținutul se încarcă...

Delegația Română PSD votează pentru protejarea intereselor fermierilor români în Parlamentul European (DC News)

Sursa: DC News

Eurodeputatul PSD, Carmen Avram, atrage atenția că Parlamentul European va vota în această săptămână un document crucial pentru viitorul agriculturii din România și din restul statelor Uniunii Europene.

‘Strategia „FARM TO FORK” (De la fermă la furculiță) va decide, prin votul tuturor europarlamentarilor, dacă agricultura UE va primi o șansă să continue sau întregul sector va fi afectat. În acest document de interes major, cu prevederi constructive, există și amendamente ce contravin interesului fermierilor români, care au reacționat deja și merită tot sprijinul nostru.

Nu putem fi de acord cu reducerea la jumătate a utilizării pesticidelor și a îngrășămintelor stabilite de strategia Farm to Fork, în condițiile în care țara noastră deja folosește substanțe chimice la un nivel mult inferior mediei europene, tocmai pentru a asigura alimente sănătoase cetățenilor’, a declarat Carmen Avram.

Europarlamentarul social-democrat a menționat că Delegația Română PSD din Parlamentul European rămâne alături de fermierii români, care au atras atenția recent, în cadrul unei scrisori transmise forurilor europene, că se prefigurează un scenariu sumbru: scoaterea agriculturii UE în afara zonei de competitivitate printr-o micșorare cu 10-15-25% a capacității de producție a diferitelor sectoare, scăderi majore ale veniturilor fermierilor și creșteri puternice ale prețurilor de consum.

România nu poate accepta sacrificarea fermierilor români și a capacității de producție, care ar putea afecta în viitor un sector vital – cel alimentar!

“România este pregătită să facă schimbări pentru a performa în domeniile cheie de dezvoltare, însă nu poate accepta sacrificarea fermierilor români și a capacității de producție, care ar putea afecta în viitor un sector vital – cel alimentar !“, a mai spus eurodeputatul PSD.

De asemenea, Delegația Română PSD îi somează pe ceilalți europarlamentari români din PNL, USR și UDMR să pună interesele fermierilor români mai presus de orice.

Carmen Avram: Solicit Comisiei să găsească urgent soluții la criza prețurilor la energie și să salveze cetățenii de la sărăcie și înfometare

Liderii Uniunii Europene din Comisie și Consiliu au discutat la începutul lunii octombrie cu eurodeputații, reuniți în Plenara de la Strasbourg, despre soluțiile care se impun la criza provocată de explozia prețurilor la energie.

Eurodeputata PSD, Carmen Avram, a cerut Comisiei Europene implementarea de urgență a unei soluții, pentru ca Europa să nu se scufunde în haos: „România trăiește acum «furtuna perfectă». Criza sanitară și cea energetică au declanșat o criză politică și, mai grav, o criză socială fără precedent.

Peste noapte, milioane de români au primit facturi la energie de 10-20 și, în unele cazuri halucinante, de 100 de ori mai mari. Ceea ce i-a pus pe mulți în situația inumană de a alege între mâncare și plata facturii.

Asta e inacceptabil, pentru că, spre deosebire de pandemie, tranziția energetică pentru respectarea țintelor Green Deal era anunțată, iar Comisia promisese solemn cetățenilor că nu ei vor plăti prețul schimbării, ci companiile. Și totuși oamenii plătesc! Din greu.

Cum această explozie a prețului poate fi doar parțial explicată de scumpirea certificatului de carbon, restul e mai mult speculă, făcută de entități din și din afara Uniunii Europene. Îi cer, deci, Comisiei Europene să găsească urgent soluția pentru redresarea situației. Dar nu o soluție care să recompenseze tot speculanții, ci una reală, care să salveze milioane de europeni de la sărăcie și înfometare, iar Uniunea – de un val de turbulențe sociale și de euroscepticism.”

Distribuie:
Cele mai citite:
Summitul de la Bruxelles s-a terminat, România a pierdut.