Conținutul se încarcă...

Coordonator din partea Grupului S&D în Comisia de anchetă europeană privind bunăstarea animalelor vii în timpul transportului

Am fost numită coordonator din partea Grupului S&D în Comisia de anchetă europeană privind bunăstarea animalelor vii în timpul transportului.

Am fost numită coordonator din partea Grupului S&D în Comisia de anchetă europeană privind bunăstarea animalelor vii în timpul transportului.

Comisia de anchetă abia s-a înființat și și-a ales coordonatorii în urmă cu o săptămână. Așadar, până azi, nu a avut loc nicio ședință pe aceasta temă, astfel încât să pot comunica decizii și răspunsuri. Ce pot spune, însă, este că misiunea mea în cadrul acestei comisii va fi să păstrez echilibrul între pozițiile extreme care, cu siguranță, vor apărea. Mai precis, va trebui să mă asigur că vina neregulilor care s-au constatat peste ani nu e aruncată pe umerii crescătorului de animale și, mai ales, că el va putea continua să-și exporte animalele, ca și până acum. Cu deosebirea că acum vor trebui să intervină niște schimbări în modul în care se face acest export, pentru că Europa ne-a pus la zid și ne consideră “oaia neagră” a UE în privința nerespectării legislației europene.

Sper că, în acest an, să putem identifica punctele slabe și să găsim o soluție. Mi-ar folosi, și chiar fac apel la toți cei care pot contribui cu informații, să primesc mesaje legate de problemele pe care le întâmpină crescătorii noștri de animale, pe adresa de email sau telefonic, la datele de contact care pot fi găsite aici, la secțiunea contact. În următoarele zile voi începe consultările cu crescătorii români, dar aștept cu interes asociațiile de mici crescători de animale, pentru că acolo problemele sunt mult mai puțin cunoscute.

Actul de constituire și mandatul membrilor Comisiei, în documentul de mai jos:

Distribuie:
Cele mai citite:
Summitul de la Bruxelles s-a terminat, România a pierdut.