Conținutul se încarcă...

Comisarul pentru agricultură recunoaște dublul standard aplicat României și altor state membre

După 60 de ani de Politică Agricolă Comună, încă nu avem o piață comună. Fermierii români și alți colegi de-ai lor din câteva state membre sunt victime ale dublului standard, aplicat de la Bruxelles.

Existența diferențelor între subvenții a fost recunoscută de Comisarul pentru Agricultură, în timpul ședinței COMAGRI, din 9 ianuarie 2023.

„Există discrepanțe între plățile directe. Aceste diferențe sunt, în continuare, persistente. Este rodul unor decizii politice, adoptate de Consiliu. Voi încerca să aduc aceste lucruri în discuție și să subliniez cât de importante sunt echitatea și standardele egale”, a spus Janusz Wojciechowski, în răspunsul dat europarlamentarului Carmen Avram.

În ședință, eurodeputatul a ridicat problema standardului dublu, din cauza căruia fermierii români suferă azi pierderi mai mari decât colegii lor din Occident. Carmen Avram a cerut o intervenție financiară urgentă și eficientă a Comisiei Europene, fără de care discrepanțele existente azi între producătorii români și omologii lor din Vest se vor adânci dramatic, iar piața comună va fi dusă în derizoriu.

Dezbaterile din Comisia pentru Agricultură din Parlamentul European s-au axat pe evaluări recente, care arată că, din cauza inflației, fermierii au pierdut deja sume substanțiale, iar bugetul agriculturii europene riscă să scadă cu peste 30% până în anul 2027.

Comisarul promite că situația agriculturii europene va fi luată în calcul la revizuirea bugetului multianual, însă acest lucru se va întâmpla abia spre sfârșitul anului.

Intervenția europarlamentarului Carmen Avram în Comisia AGRI poate fi urmărită mai jos:

Distribuie:
Cele mai citite:
Summitul de la Bruxelles s-a terminat, România a pierdut.