Conținutul se încarcă...

Carmen Avram – mesaj pentru participanţii ediţiei 2022 a RO-Fruits & vegetables Show

Carmen Avram a răspuns invitaţiei Modern Buyer de a adresa un mesaj participanţilor la ediţia 2022 a RO-Fruits & vegetables Show.

„Costurile de producție sunt în creștere și din păcate, anul trecut, s-au petrecut câteva schimbări: Europa a devenit un importator net de roșii, din Turcia, exportul de mere și pere din Polonia a fost afectat de embargoul impus de Belarus, iar legislațiile privind etichetarea și ambalarea fructelor creează confuzii.

România a ratat, dureros, o oportunitate, poate unică, de a întări poziția producătorului român prin excluderea de la finanțare a PNRR, a centrelor regionale de colectare și depozitare.

Vin pentru dumneavoastră și vești bune: din Green Deal, sectorul poate identifica oportunități de neratat, pe care ar fi extraordinar să le identificați la timp, și să le exploatați la maximum. Din 2023 veți putea controla mai bine prețul produselor dumneavoastră pe piață și veți avea puteri mai mari de negociere, dacă vă asociați și vă impuneți ca grup, și nu individual.

Comisia Europeană a pus la bătaie, anul acesta, 189 de milioane de euro pentru promovare, atât în interiorul, cât și în exteriorul Uniunii Europene, iar noul regulament oferă întâietate sectorului dumneavoastră, în special dacă este vorba despre producție ecologică”.

Sursa: ModernBuyer.ro

Distribuie:
Cele mai citite:
Summitul de la Bruxelles s-a terminat, România a pierdut.