Conținutul se încarcă...

Carmen Avram: Dacă acest lucru se întâmplă, avem speranțe mari în privința aderării la Schengen (PS News)

Sursă articol și foto: PS News

Invitată la „Puterea Știrilor”, Carmen Avram, europarlamentar PSD, a declarat că, după ora 16,30, după întrunirea Colegiului Comisarilor din cadrul Comisiei Europene, vom ști „ferm și clar” dacă România va scăpa de MCV.

„Va fi o conferință de presă în care am putea să fim înștiințați despre ceea ce se întâmplă cu ridicarea MCV. Vom afla ce s-a vorbit în Colegiul Comisarilor din cadrul Comisiei Europene. Nu e însă foarte sigur că în această conferință de presă se va anunța rezultatul în privința MCV, dar există șanse și speranțe mari, inclusiv aici, în Bruxelles, în rândul europarlamentarilor, că vom afla niște vești foarte bune.

Din ce știm, din discuțiile informale care au avut loc înainte de această întrunire a Colegiul Comisarilor, care este format din toți cei 27 de comisari ai UE plus președintele Ursula Von der Leyen, din aceste discuții știm că, deși mai sunt lucruri care ar trebui îndreptate de către România, sunt șanse să fie ridicat MCV-ul.

Avizul Comisiei de la Veneția este foarte clar, legile justiției merg în direcția pozitivă, nouă ni s-au impus patru criterii atunci când am intrat în UE și din 2007 suntem supuși acestui Mecanism de Cooperare și Verificare. Aceste criterii se refereau la înființarea ANI, la lupta anticorupție și la legile justiției, iar, în mare, lucrurile acestea sunt rezolvate.

Ar fi un moment foarte bun și ar fi foarte logic și normal ca acest MCV să fie ridicat. Dacă vom afla asta, raportul va fi trimis către Parlamentul European și către Consiliu, care face recomandările și, dacă totul merge bine, acest MCV va fi ridicat. Dacă acest lucru se întâmplă, avem speranțe mari în privința aderării la Spațiul Schengen”, a spus Carmen Avram la „Puterea Știrilor”.

Distribuie:
Cele mai citite:
Summitul de la Bruxelles s-a terminat, România a pierdut.