Conținutul se încarcă...

Carmen Avram cere intervenția rapidă a Parlamentului European în prevenirea crizei alimentare

Europarlamentarul Carmen Avram a cerut grupului S&D, din care face parte, introducerea siguranței alimentare europene pe agenda viitoarei sesiuni plenare a Parlamentului European.

Siguranța alimentară e, în acest moment, principala îngrijorare pentru cetățenii europeni, care, după cum arată informațiile, iau deja cu asalt magazinele pentru a-și face stocuri de alimente, a scris Carmen Avram în solicitarea adresată, în numele delegației PSD, președintei grupului Socialiștilor și Democraților, Iratxe García Pérez.

Totodată, a atras atenția eurodeputatul Carmen Avram, există o îngrijorare crescândă a producătorilor agro-alimentari din Europa, în privința posibilității asigurării hranei și a creșterii prețului la alimente. Această îngrijorare se bazează pe explozia prețurilor la energie, îngrășăminte și fertilizatori, precum și pe blocarea importurilor și exporturilor în și dinspre România.
Europarlamentarul Carmen Avram consideră că e nevoie de implicarea urgentă a legislativului european în soluționarea acestei crize, înainte ca ea să devină de necontrolat.

Pe 23 martie, Comisia Europeană va veni cu un plan de acțiune pentru sectorul agro-alimentar. Acest plan ar putea include recomandări pentru acordarea de ajutoare de stat către fermieri și producători, deblocarea rezervei de criză din PAC, în valoare de 500 de milioane euro, subvenționarea prețului la energie, combustibil și îngrășăminte, precum și o posibilă amânare a unor prevederi din strategiile Green Deal.

Distribuie:
Cele mai citite:
Summitul de la Bruxelles s-a terminat, România a pierdut.