Conținutul se încarcă...

Bloomberg: Giganții tehnologici riscă anchete

Iubim tehnologia pentru că ne permite să rămânem conectați la cei dragi, pentru că poate salva vieți și pentru că ne simplifică traiul și munca!

Dar iată că ar trebui să ne și temem de ea: giganții IT Apple, Google și Amazon vor fi supuși unei investigații cu privire la posibila violare a dreptului nostru la intimitate cu ajutorul programelor lor de asistență vocală (de exemplu, Siri). Altfel spus, potrivit Bloomberg, există indicii că telefoanele şi dispozitivele inteligente de asistență furnizează nu numai date despre identitatea sau poziția noastră geografică, ci, şi mai grav, încep să înregistreze fără cunoștința utilizatorului. Aceste mesaje ar fi ascultate „pentru perfecționarea tehnologiei” de mii de oameni, inclusiv într-o companie aflată la Bucureşti.

Apelul meu, preluat de publicația Bloomberg, este ca autoritățile de reglementare să controleze și să monitorizeze dezvoltarea inteligenței artificiale, pentru a evita scandalurile și potențialul impact negativ asupra vieții intime a oamenilor.

Totodată, nu strică să ne educăm noi înșine cu privire la ceea ce poate să facă dispozitivul ultra-inteligent din mâna noastră, care ne însoțește peste tot… ascultător.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-08-05/tech-giants-risk-privacy-probes-over-alexa-siri-eavesdropping?fbclid=IwAR0aNWT9BdyQm4mtb_hMxPVvTtX32NK4LeGEH_BwdotlB0hIAB7lmS5H3Xk

Distribuie:
Cele mai citite:
Summitul de la Bruxelles s-a terminat, România a pierdut.