Conținutul se încarcă...

Amendamentul depus de Carmen Avram scapă acvacultura europeană de obligații inutile, excesive și aberante

Plenul Parlamentului European a adoptat, marți, 11 iulie, la Strasbourg, un amendament inițiat și depus de eurodeputatul Carmen Avram, care salvează de la dezastru acvacultura din România. În mod aberant, la nivel european se insista pe introducerea acvaculturii în categoria sectoarelor foarte poluante, obligate să își raporteze emisiile, ceea ce aduce cheltuieli inutile și povară administrativă suplimentară micilor întreprinderi.

Prin adoptarea amendamentului depus de Carmen Avram și co-semnat de colegi români și din alte state membre, întreprinderile mici și mijlocii din acvacultură nu vor mai fi obligate la aceste măsuri împovărătoare.

Ceea ce a propus Comisia e aberant, având în vedere că acvacultura e unul dintre cele mai puțin poluante sectoare producătoare de proteină. În plus, există ramuri ale acvaculturii care captează emisii și le transformă în nutrienți. Prin urmare, producătorii de scoici, de exemplu, nu ar avea nici ce, nici de ce să raporteze emisiile.

Amendamentul lui Carmen Avram diferențiază între acvacultura intensivă și cea la scară mică, ducând obligația de raportare la o producție care depășește 500 de tone pe an.

Distribuie:
Cele mai citite:
Summitul de la Bruxelles s-a terminat, România a pierdut.