Conținutul se încarcă...

Alexandru Stănescu, Președinte Comisia de Agricultură din Parlamentul României, în dezbaterea „România și fermierul de tip nou…”

Intervenția lui Alexandru Stănescu, Președinte Comisia de Agricultură din Parlamentul României, în dezbaterea „România și fermierul de tip nou. Provocările noului Pact Ecologic European”.

În cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele studiului realizat în România, în perioada octombrie – noiembrie 2020, privind impactul reformei Politicii Agricole Comune (PAC) post 2020 la nivelul fermelor din România.

Un aspect important pe care evenimentul a dorit să îl aducă în atenție sunt îngrijorările care se ridică în rândul fermierilor atunci când vorbim despre țintele de mediu și climă, prevăzute în cele două strategii „Form to Fork” și Biodiversitate.

Totodată, conferința s-a concentrat și pe identificarea soluțiilor pentru a face față noilor provocări ale reformei PAC, de la importanța asocierii, la necesitatea schimbării practicilor agricole în ferme și a obiceiurilor alimentare ale consumatorilor.

Conferința a fost structurată pe două paneluri și a fost moderată de către eurodeputata Carmen Avram. Întreaga dezbatere este disponibilă aici: https://carmenavram.ro/live-romania-si-fermierul-de-tip-nou-provocarile-noului-pact-ecologic-european-1100/

Distribuie:
Cele mai citite:
Summitul de la Bruxelles s-a terminat, România a pierdut.