Conținutul se încarcă...

Agrostrategia – TVR 1 – Carmen Avram – întâlnire cu fermierii în ferma ing. Gavrilă Tuchiluș

Carmen Avram și ing. Gavril Tuchilus

Sursă foto și text: Agrointeligența/TVR1

Sectorul laptelui românesc este în impas, iar fermierii fac apel să fie ajutați. Un prim sprijin a venit din partea europarlamentarului Carmen Avram care s-a aflat zilele trecute în mijlocul crescătorilor de vaci pentru a discuta cu ei soluțiile ce pot fi susținute prin politici agricole naționale și europene.

Carmen Avram a efectuat o vizită de lucru în județul Galați, acolo unde a participat la o întâlnire cu fermieri, autorități și reprezentanți ai sectorului din agribusiness-ul local. Membră a Comisiei de agricultură din Parlamentul European, Carmen Avram le-a prezentat producătorilor agricoli o serie de noutăți de la nivelul UE, dar și legislația la care se lucrează în acest moment la Bruxelles.

Întâlnirea de la ferma Agrimat Matca a oferit fermierilor ocazia să afle cum se planifică politicile agricole europene, dar și care sunt pârghiile prin care ei pot fi sprijiniți. Iar Carmen Avram i-a asigurat că pentru tot ce au nevoie le este alături și le acordă sprijin necondiționat.

Cum Matca este și unul dintre cele mai mari bazine legumicole din țară, de la întâlnire nu a lipsit un antreprenor cunoscut pentru activitatea sa agricolă, dar și pentru sprijinul pe care îl acordă colegilor fermieri.

Carmen Avram a răspuns pozitiv nu doar invitației de a discuta cu fermierii, dar și de a vizita exploatația inginerului Gavrilă Tuchiluș. Ferma deține una dintre cele mai valoroase nuclee de genetică Holstein, iar investițiile făcute de-a lungul timpului au transformat exploatația într-un etalon pentru performanța agricolă europeană.

——–

Materialul a fost difuzat în cadrul emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1, o coproducție TVR și Agrointeligența.

Distribuie:
Cele mai citite:
Summitul de la Bruxelles s-a terminat, România a pierdut.