Loading...
ActivitateaDiscursuri

Domnule Nehammer, rușine!

Pe 8 decembrie, cu o singură voce, au fost anulate drepturile a 20 de milioane de români, călcându-se și pe legislația europeană, și pe voința celorlalte state membre. A fost un moment cu atât mai jignitor, cu cât s-a bazat pe o minciună străvezie, a declarat europarlamentarul Carmen Avram, în plenul Parlamentului European.

Intervenţia a avut loc în timpul dezbaterii introduse la cererea grupului S&D, pe tema veto-ului austriac privind intrarea României și a Bulgariei în zona Schengen.

„Domnule Nehammer, pe cine ați avut în spate și care au fost motivele reale pentru care ne-ați interzis să vă fim egali?”, a întrebat eurodeputatul Carmen Avram. „Pentru românii care v-au fost prieteni, dar pe care i-ați discriminat și umilit, vă spun astăzi: rușine!”, şi-a încheiat intervenția europarlamentarul S&D.

Intervenţia video integrală poate fi urmărită mai jos:

 

Ca om care a tânjit 40 de ani să facă parte din Uniunea Europeană, ca cetățean al unui popor care încă iubește această Uniune, deși a îndurat greutăți și sacrificii, ca membru al unei națiuni care a supraviețuit unei istorii crunte, doar trăind cu speranța că într-o zi va fi respectată și tratată de la egal la egal, sunt îngrozită și înjosită de momentul din 8 decembrie, când o singură voce a anulat drepturile a 20 de milioane de români, călcând și pe legislația europeană, și pe voința celorlalte state membre. Un moment cu atat mai jignitor, cu cât s-a bazat pe o minciună. Pe care autorul nici măcar nu s-a obosit s-o facă mai credibilă.

Eu vorbesc acum având în spate milioane de români care știu că i-ați mințit. Dle Nehammer, dumneavoastră pe cine ați avut în spate și care au fost adevăratele motive pentru care ne-ați interzis să vă fim egali? Românii v-au fost prieteni, dar i-ați discriminat și umilit. Pentru ei, vă spun acum: Domnule Nehammer, începând de astăzi, din România, în loc de salut călduros, vă spunem „Rușine!”
„Herr Nehammer, ab heute, aus Rumanien, kein Gruss Gott mehr, nur – Schande!“
Mulțumesc!