Se încarcă...
Interviuri

Carmen Avram: Olanda dictează poziția pe care trebuie să o aibă Bruxelles-ul la adresa intrării noastre în Schengen

Sursă: DC News

Prezentă la emisiunea „Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, la B1 TV, Carmen Avram (europarlamentar PSD), a declarat că Regatul Țărilor de Jos este principalul responsabil pentru faptul că România nu a reușit să adere la spațiul Schengen, până în prezent.

„În Parlamentul European se tot solicită o reconsiderare a poziției de la Bruxelles, care refuză să vadă progresele pe care le-a făcut România și faptul că noi suntem gata de atâția ani de intrarea în Schengen. Există puteri europene care sunt de acord cu faptul că România trebuie susținută și trebuie imediat să facă parte din zona Schengen și există alte țări care nu sunt foarte fericite și probabil că aici ține foarte mult și de interese și de relații bilaterale, probabil economice.”, a spus Carmen Avram, în emisiunea Ioanei Constantin.

„Știm despre Olanda (n.r. Regatul Țărilor de Jos), de exemplu că este o țară care se opune în permanență aderării României la Schengen și probabil că există niște sensibilități la nivel european, pentru că Olanda (n.r. Regatul Țărilor de Jos) este o țară foarte influentă la nivel european, deși pare o țară mică. Fiind și membră a grupului care a format Uniunea Europeană, a avut și relații extrem de puternice cu țările din jur, având și o economie înfloritoare.”

„Deci Olanda (n.r. Regatul Țărilor de Jos) este o țară care reușește să dicteze, din păcate pentru noi, poziția pe care trebuie să o aibă Bruxelles-ul la adresa României și a intrării noastre în Schengen. Știu că există țări din Occident care ne susțin foarte tare, chiar și președinta S&D (Iratxe García, președinta grupului social-democraților) din Parlamentul European, a spus de câteva ori „vom susține România să intre în Schengen, este momentul ca acest lucru să se întâmple”. A făcut-o câteva săptămâni mai târziu și de la tribuna Parlamentului European, mai sunt și alte state care sunt alături de noi, dar aceste sensibilități și aceste interese, cel mai probabil economice, reușesc cumva să împiedice România să își atingă dreptul pe care l-a obținut prin muncă grea și prin investiții foarte costisitoare.”, a continuat Carmen Avram.