Deși momentul la care aceste studii de impact vor fi efectuate și publicate e, deocamdată, necunoscut, Comisarul pentru Agricultură i-a garantat europarlamentarului Carmen Avram că vor exista „studii de impact specifice pentru toate inițiativele legislative din cadrul Strategiei «De la ferma la furculiță»”.
Răspunsul Comisiei Europene vine, din păcate, la mai bine de o lună de la interpelarea eurodeputatei Carmen Avram, prin care cerea lămuriri cu privire la impactul pe care strategia „De la fermă la furculiță” îl va avea la nivelul agriculturii europene.
„Scopul Strategiei privind biodiversitatea este de a se face progrese în direcția refacerii biodiversității până în 2030. Recomandările adresate statelor membre, publicate în decembrie 2020, oferă orientări clare despre modul de integrare a obiectivelor Pactului verde în planurile strategice din cadrul Politicii Agricole Comune. În plus, există un schimb continuu între serviciile Comisiei și administrațiile statelor membre cu privire la proiectele de planuri strategice”, se mai arată în răspunsul Comisiei Europene oferit europarlamentarului Carmen Avram.
Chiar și așa, europarlamentarul Carmen Avram a atras atenția, în cadrul intervenției sale din Comisia pentru Agricultură a Parlamentului European, de marți, 26 octombrie, că există riscul ca strategia „De la fermă la furculiță” să crească și mai mult dependența de importuri a Uniunii Europene și, prin urmare, să contribuie la creșterea poluării la nivel global. Intervenția din Comisia AGRI poate fi urmărită mai jos.
Răspunsul Comisarului pentru Agricultură la interpelarea eurodeputatei Carmen Avram poate fi descărcat cu un click aici.